Національно-патріотичне виховання

Патріотизм – величний вияв нескінченної любові до рідного краю. Патріотизм, як і честь виховує великих, сильних людей, які не рахуються із ціною свого життя і здатні пожертвувати ним заради рідної землі. Патріотизм виявляється у любові до свого народу, турботі про його благо; повазі до традицій і обрядів, мови та історії, сприянні встановленню й утвердженню України як сильної і самостійної держави.

Національно-патріотичне виховання в ДНЗ «Харківський ПЛБТ»  здійснюється у формі: лекцій, бесід, розповідей, екскурсій до музеїв та музеїв військових частин, зустрічей із ветеранами – війни, праці та військової служби, походів місцями бойової слави, пошукової роботи, участі у роботі клубів та гуртків патріотичного спрямування.

             

                   

Методичні рекомендації з організації патріотичного виховання молоді.doc.


Військово польові збори підрозділу «Терміти»

«Орієнтування на місцевості»

26-27 викладачем предмету «Захист вітчизни» Михайліченко Ю.Є. ДНЗ «Регіональний центр професійної освіти інноваційних технологій будівництва та промисловості» проведене дводенне виїзне заняття за темою «Орієнтування на місцевості» за маршрутом с. Стара Покровка, смт Есхар, с. Лісне.

Протягом двох днів учні закріпили навички орієнтування на місцевості, розбивання наметів, виживання у складних умовах.

Дводенний похід військово-патріотичного підрозділу «Витязь»

9-10 червня 2018 р. учні ДНЗ «Харківський ПЛБТ», які є членами військово-патріотичного підрозділу «Витязь» здійснили похід. Це був дводенний похід за маршрутом смт. Малинівка – Лісне – Есхар. Учасники походу не тільки отримали масу позитивних емоцій та гарних вражень, а й поповнили свій багаж знань і вмінь щодо орієнтування на місцевості.

Зустріч з Головою Ради  ветеранів

Уже стало доброю традицією  в ДНЗ «Харківський ПЛБТ» проводити зустріч з головою комісії по роботі з молоддю Ради ветеранів Немишлянського району Пудіновим  Володимиром Васильовичем, він провів для старшокласників Немишлянського району  лекцію на тему: «75 років з створення III Гвардійської танкової дивізії».

 Підлітки з великою зацікавленістю прослухали яскраву розповідь шановної людини.

Військово-спортивні змагання «ВОГНЕВИЙ РУБІЖ»

26 квітня 2018 року в ДНЗ «Харківський ПЛБТ» пройшли традиційні військово-спортивні змагання «ВОГНЕВИЙ РУБІЖ». Учасниками змагань стали учні шкіл Немишлянського району м. Харкова.  В програмі змагань – подолання смуги перешкод, вогнева підготовка, метання гранат, розмінування, евакуація постраждалих з небезпечного місця.

У запеклій чесній боротьбі призові місця посіли команди таких шкіл:
ІІІ місце – ХЗОШ №2

 ІІ місце – ХЗОШ №32
І місце – ХЗОШ № 63
Переможених не було – усі отримали грамоти та сертифікати учасників.

Головне у цих змаганнях – набуття учнями знань, умінь і навичок, необхідних захиснику Вітчизни, сприяння розвитку військово-патріотичного руху в місті та здорового способу життя духовно багатої та фізично розвиненої особистості.

ЦІКАВО. КОРИСНО. ПАТРІОТИЧНО.

06 лютого 2018 року військово-патріотичний підрозділ «Витязь» ДНЗ “Харківський ПЛБТ” зустрічав учнів Роганського житломасиву. Школярі мали змогу потримати в руках зброю різних зразків, повчитися розібрати-зібрати автомат і навіть постріляти з пневматичної гвинтівки.

Дякуємо підрозділу «Витязь» за активну участь у військово-патріотичному вихованні підростаючого покоління.

Відеоподорож

«Соборна. Вільна. Самостійна.»

Україно, соборна державо,

Сонце сяйна колиско моя,

Ні, не вмерла й не вмре твоя слава,

Завойована в чесних боях

22 січня – Україна відзначає День Соборності, приурочений до Акту об’єднання цього дня Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки. З метою патріотичного виховання учнівської молоді навколо ідеї єдності держави, виховання в учнів патріотизму, гордості за героїчне минуле та сьогодення українського народу  бібліотекарем Даниловою Н.Ю. була підготовлена  відеоподорож «Соборна. Вільна. Самостійна.» Учні ознайомилися з історичними віхами боротьби українського народу за свою незалежність, переглянули відеофільм «Акт Злуки: відтворення історичної правди»,  взяли участь у грі-вікторині «Великі українці». Також була виготовлена тематична  стіннівка «Ми єдина країна – Україна!». Віримо, що територіальна цілісність України, скріплена кров’ю мільйонів незламних борців, навіки залишатиметься непорушною. Ми маємо бути свідомі того, що лише в єдності дій та соборності душ можемо досягти величної мети – побудови економічно й духовно багатої, вільної й демократичної України, якою пишатимуться наші нащадки. Плекаймо все, що працює на ідею загальнонаціональної єдності, повсякчас пам’ятаючи про незліченні жертви, принесені на вівтар незалежності, соборності,державності.

«Україна – єдина, соборна держава» 

22 січня 2018 року в ДНЗ «Харківський ПЛБТ» бібліотекарем Даниловою Н.Ю. було проведено інформаційну лінійку «Україна – єдина, соборна держава», на якій  вона розповіла, що 22 січня цього року Україна відзначає чергову річницю з дня проголошення Акта Злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки. Як і тоді, майже сто років тому, так і зараз, український народ бореться за єдність країни і ми віримо, що територіальна цілісність України, омита кров’ю мільйонів незламних борців за свободу, навіки залишатиметься непорушною.

«Любити серцем, розуміючи красу»

27 грудня 2017 року в рамках обласного огляду-конкурсу під девізом: «Любити серцем, розуміючи красу» в ДНЗ «Харківський ПЛБТ» відбувся звітний концерт художньої самодіяльності.

У підготовці до заходу та безпосередньо у концертній програмі взяли участь понад 200 учасників – учні, педагоги, волонтери, які продемонстрували свої таланти у вокальному, інструментальному, хореографічному, театральному, оригінальному жанрах.

За допомогою мультимедійного обладнання дійство на сцені супроводжувалось демонстрацією професійно змонтованих презентацій та відеороликів.

В основу конферансу було покладено вірші, які написав керівник гуртка «Театр естрадних мініатюр» Доля С.Є., запрошуючи

«…поринути у світ Сковороди –

Чистої совісті і розуму ясного

Він ідеал на сторінках створив,

Байдужим не залишивши нікого.»

Не залишило байдужим виконання української пісні у супроводі бандури. Гарними були виступи вокалістів ліцею та солістів вокально-інструментального ансамблю (керівник Слюта Д.С.)

Порадував виконанням славетної мелодії «Jingle Bells» шумовий оркестр (керівник Варава Н.М.).

Традиційно на високому рівні виступив театр сучасного танцю «Total Answer Dance». Їх композиції раз у раз зривали аплодисменти глядачів.

В рамках концерту відбулося дефіле зачісок – своєрідна презентація гуртка «Золотий локон» (керівник Шрамова К.Є.).

Байки та вірш «Я залишаюсь в Україні будувати» у виконанні Євтушенка Ярослава стали родзинкою концерту.

Справжньою перлиною у намисті концертних номерів стала фінальна пісня «Десь по світу».

Лицарі українських степів

До Дня українського козацтва та Дня захисника України, що відзначаються в Україні 14 жовтня, бібліотекар Данилова Н.Ю. разом з дівчатами із групи П-4 провели  для хлопців з підрозділу «Витязь» екскурс в історію «Лицарі українських степів». Учні поринули в сиву давнину і дізналися про історію українського козацтва, Запорізьку Січ, військові походи козаків, їх побут та звичаї, пригадали гетьманів України та головні козацькі заповіді. У ході цікавої бесіди з використанням фрагментів фільмів про козаків дівчата та хлопці дізналися, що українські козаки – це вільні, мужні та сильні  воїни, які боронили Україну від ворогів. Особливу зацікавленість  визвала історія про те, як на Запорізькій Січі молодих хлопців приймали у козаки. Історична інформація була перевірена розважальними змаганнями учні змагались у різноманітних козацьких конкурсах, демонструючи свою кмітливість, спритність та відвагу, творчість. І хочеться звернутися до всіх присутніх, щоб пам’ятали,  що вони є нащадками славних українських козаків. То ж любіть Україну, шануйте її народ. Хай кожен із вас своїми добрими справами і вчинками доведе, що козацькому роду нема переводу!

Зустріч підрозділу «Витязь» з школярами Харківської ЗОШ № 38

Згідно з традицією, яка вже склалася протягом останніх років, військово-патріотичний підрозділ “Витязь”, розташований на базі ДНЗ “Регіональний центр професійної освіти інноваційних технологій будівництва та промиcловості” зустрічає школярів з Харківської ЗОШ І-ІІІ ступенів № 38. Цього року зустріч пройшла 26 вересня.

Бійці провели екскурсію приміщеннями, де проводяться тренування підрозділу, познайомили школярів з різними зразками стрілецької зброї. Гості мали унікалну можливість потримати зброю в руках, постріляти з неї, повчитися розібрати – зібрати автомат. Ще вчорашні школярі, а нині бійці “Витязя”, з радістю ділилися здобутими за такий короткий термін знаннями та навичками.

Ця зустріч була спрямована на формування в молоді позитивної мотивації до виконання патріотичного обов’язку – захисту України.

Похід лісами Зміївського району

27 травня 2017 року, учні ДНЗ «Харківський ПЛБТ», які входять до складу військово-патріотичного підрозділу «Витязь», на чолі з його керівником, викладачем предмету «Захист Вітчизни» – Михайличенко Ю.Є., за підтримки ВПО «Динамо», здійснили похід, метою якого було здобуття практичних навичок дій підрозділу в умовах лісу, зокрема вночі . Пройшлися лісами Зміївського району, подолавши не один десяток кілометрів. Під час походу познайомилися з мальовничими місцями рідної природи, з туристичними  цікавинками, зміцнили своє здоров’я та навчились співпрацювати в колективі в природніх умовах. Перебування на природі дуже сподобалось. У таборі, облаштованому власноруч можна було відпочити від міської метушні та комп’ютера, приготувати куліш з  димком і і з  незрівняним ароматом дикої природи Харківщини. Час, проведений в поході, виявився надзвичайно змістовним  та допоміг ще краще пізнати себе і інших.

Святковий концерт

“ПЕРЕМОГА. ОДНА НА ВСІХ”

11 травня 2017 року в ДНЗ “Харківський ПЛБТ” з нагоди  відзначення Дня пам’яті та примирення та свята  Перемоги, відбувся святковий концерт “ПЕРЕМОГА. ОДНА НА ВСІХ”.

На концерті “ПЕРЕМОГА. ОДНА НА ВСІХ” звучали композиції, що народжувалися в окопах, під обстрілами, після втрат бойових товаришів. Вічні цінності родини, дружби, та любові до Батьківщини набували особливого звучання у словах наших учнів та педагогів.

Основою концерту була атмосфера воєнних років, яку значно підсилив  показ воєнних фотографій на встановленому екрані та композиція “У лісі прифронтовім».

Доземний  уклін та вічна наша вдячність – полеглим та живим.

НАШ ОБОВ’ЯЗОК — ПАМ’ЯТАТИ ТА ШАНУВАТИ ГЕРОЇВ

11 травня 2017 року з нагоди 72-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, адміністрація, військово-патріотичний підрозділ “Витязь” ДНЗ «Харківський ПЛБТ разом з ВПО “Динамо” поклали квіти до пам’ятника загиблим воїнам під командуванням полковника Танкопія Івана Олексійовича, які проявили героїзм і відвагу при захисті міста Харкова від загарбників. Вшанували пам’ять загиблих хвилиною мовчання.

Урок мужності

11 травня 2017 року в ДНЗ «Харківський ПЛБТ» відбулися заходи присвячені Дню пам’яті та примирення та  святу  Перемоги. За цим днем всенародної скорботи і днем незабутнього тріумфу стоять сивочолі ветерани Другої світової війни, учасники бойових дій, працівники тилу, люди, які отримали статус дітей війни, а ще жінки, на долю яких випало безліч труднощів. Саме про жінок, на уроці мужності: «Жіночі долі у вирі Другої світової», розповідали учні нашого ліцею. Про санітарок, які виносили поранених під зливою куль, про жінок, які жили під нацистською окупацією, які були підпільницями, які чекали своїх синів та чоловіків, які були розвідницями, льотчицями, снайперами, навіть танкістами. У період Другої світової війни служило 800 тисяч жінок. Всі вони молилися за перемогу – всі п’ять років війни. І сьогодні ми їм говоримо слова подяки та вдячності за мирне небо над головою.

«Вогневий рубіж»

27 квітня 2017 року в ДНЗ “Харківський ПЛБТ” пройшли військово-спортивні змагання «Вогневий рубіж». Учасниками змагань стали учні  дев’ятих та одинадцятіих класів,  шкіл Немишляньського району м. Харкова.

В програмі змагань – подолання смуги перешкод, вогнева підготовка, метання гранат, розмінування, евакуація постраждалих з небезпечного району. Змагання проходять  на території ліцею вже третій рік. Організовує змагання військово-патріотичне об’єднання «Динамо», а також військово-патріотичний підрозділ «Витязь» нашого ліцею. А в цьому році змагання почали набувати більш широкого масштабу, так як  в якості інструкторів на змаганнях вже виступають наші учні.

Головне у цих змаганнях – набуття учнями знань, умінь і навичок, необхідних захиснику Вітчизни, сприяння розвитку військово-патріотичного руху в місті та здорового способу життя духовно багатої та фізично розвиненої особистості.

Семінар

«Роль танка у Другій Світовій Війні»

25 квітня 2017 року у ДНЗ «Харківський ПЛБТ» пройшов семінар «Роль танка у Другій Світовій Війні (1939-1945 рр..)», на який були запрошені ветерани, учні шкіл Немишлянського району міста Харкова.

Голова комісії по роботі з молоддю Харківської міської організації ветеранів України Пінчук Катерина Михайлівна вручила Подяку педагогічному колективу ліцею за виховання у молоді почуття патріотизму, національної гідності, поважного ставлення до старшого покоління.

Перед присутніми виступили: Голова комітету ветеранів війни і військової служби Немишлянського району м. Харкова Пудінов В.В., учні та працівники ліцею. Цікаві, наповненні безліччю історичних фактів доповіді про танки і танкістів супроводжувались відеороликами та презентаціями, незабутнє враження справляла експозиція стендів «Бойовий шлях 3-ї гвардійської танкової армії».

Справжнім подарунком, окрасою заходу став яскравий танець «Смуглянка» у виконанні танцювального колективу ліцею «Total Answer Dance».

Ціль семінару було досягнуто: учням переконливо довели, що танки – у взаємодії з піхотою, артилерією і авіацією – були ключовим елементом швидкої маневреної армії 1939 – 1945 років. Перемога без блискавичних дій танкових частин була в той період просто неможлива, що дає привід вважати роль танків на тлі інших родів військ вирішальною в ході Другої Світової Війни.

ПОДЯКА ЗА ПОДВИГ воїнам АТО

Боротьба за Україну тривала багато століть і продовжується дотепер. Кожна історична доба має своїх героїв – тих, хто свою працю, здоров’я, навіть життя жертвує на благо рідного народу та держави.

У наші дні маємо чимало прикладів героїзму серед побратимів, які зі зброєю в руках боронять нашу державу. Багато солдатів, які були пораненні в бою, повернувшись додому, потребують як медичної допомоги, так і моральної підтримки. Тож 06  квітня 2017 року учні ДНЗ «Харківський ПЛБТ» разом з практичним-психологом – Порунковою Ю.О. відвідали Український науково-дослідний інститут протезування, протезобудування та відновлення працездатноті (м. Харків). Учні побували у палатах терапевтичного та хірургічного відділень, спілкувалися з хворими, висловлювали подяку, бажали швидкого одужання,  дарували листівки, які виготовили своїми руками та м`які іграшки, смачні подарунки, а головне – свою підтримку. Мужність і витримка бійців справила на учнів велике враження. Зустріч запам`яталася душевним теплом, щирістю. Допомога від нашого ліцею – це частинка великої доброї справи. Ми всі вдячні бійцям за подвиг, мужність і стійкість у боротьбі за наше щасливе майбутнє, за Мирне небо над нашою країною.

22 Pushup Challenge

Державний  навчальний заклад «Харківський професійний ліцей будівельних технологій» 21 лютого 2017 року прийнявши естафету від  Краснокутського ПАЛ в рамках Всесвітньої акції  «22 Pushup Challenge» та в підтримку ветеранів, що повернулися із зони АТО, особовий склад військово-патріотичного підрозділу «Витязь» на чолі з його керівником – Михайличенко Юрієм Євгеновичем виконали 22 відтискання від підлоги.

Естафету «22 Pushup Challenge» передали Люботинському професійному ліцею залізничного транспорту.

Ми переконанні, що кожен українець повинен бути сильним і здоровим, щоб захистити себе, свою родину, свою країну!

Відео https://youtu.be/Zdu6Y3lyYYw

ЗБЕРЕЖЕТЬСЯ ПАМ`ЯТЬ – ЗБЕРЕЖЕТЬСЯ НАРОД…

02 лютого 2017 року учні групи О–2, 2О–3 та МЕ–13 і 2Ш–1, разом з майстрами в/н ДНЗ «Харківський ПЛБТ» відвідали Харківський музей Голокосту. У музеї існують та постійно діють експозиції. Одна з них спрямована на увічнення пам’яті загиблих і демонструється у вигляді фотографій. Кожен знімок – окрема трагічна історія, про яку розповідав екскурсовод.

Екскурсія до художнього музею

07 грудня 2016 року учні групи П-4 ДНЗ «Харківський ПЛБТ» відвідали Харківський художній музей. Сьогодні фонди Харківського художнього музею нараховують близько 25 тис. експонатів західноєвропейського, українського, російського живопису, графіки, скульптури, декоративно-ужиткового (зокрема східного) мистецтва XV—XXІ століття. В музеї зберігається унікальне зібрання фарфору, одне із кращих в Україні, історія формування якого почалось в ХІХ ст. та пов’язана з колекціями Музею красних мистецтв і старожитностей Імператорського Харківського університету і Міського художньо-промислового музею. Подальше значне поповнення зібрання фарфору було в ІІ половині ХХ ст. завдяки переданим колекціям М.З. Фрадкіна і К.М. Шпектор. Учні з задоволенням відвідали виставку фарфору та переглянули репродукції відомих майстрів різного часу.

Зустріч з волонтерами та учасниками АТО

06 грудня 2016 року учні ДНЗ «Харківський ПЛБТ» відвідали концерт присвячений Дню Збройних Сил України, який відбувся в будинку культури при заводі «ФЕД» м. Харкова. Під час цього заходу учні мали змогу поспілкуватися з військовими та волонтерами, які знаходились в зоні АТО. Перед концертом був святковий фуршет з символічним тортом у вигляді прапору України.

Лінійка присвячена Дню толерантності

14 листопада 2016 року  у ДНЗ «Харківському  ПЛБТ» відбулася інформаційна лінійка присвячена Дню толерантності. Учням нашого ліцею був продемонстрований відеоролик, в якому розповідалося про це свято. Два десятиліття тому, в 1995 році, відбулася 28-та Генеральна Конференція ЮНЕСКО, на якій прийняли Декларацію принципів терпимості й урочисто оголосили про намір щорічно відзначати Всесвітній день толерантності. У даному документі поняття  «толерантність» розглядається як розуміння і прийняття багатогранності, різноманітності, самобутності культур, існуючих на нашій планеті. Це повага до інших людей, незважаючи на обрані ними форми самовираження і способи прояву власної індивідуальності.

Зустріч військово-патріотичного підрозділу «Вітязь» зі школярами ХЗОШ №38 в рамках національно-патріотичного виховання

8 листопада 2016 року на базі ліцею до військово-патріотичного підрозділу “Вітязь” завітали учні Харківської загально-освітньої школи № 38. Представники підрозділу тепло зустріли школярів, провели екскурсію приміщеннями, де проходять тренування, ознайомили з приладами самозахисту, продемонстрували свою майстерність військової підготовки.

Наприкінці зустрічі школярі мали змогу потримати пневматичну зброю та під наглядом дорослих постріляти з неї. Учні з користю провели час, отримали багато позитивних емоцій та практичних навичок. Вони залишилися вдячні за проведену екскурсію та отримані знання.

Таборування військово-патріотичним підрозділом «Витязь»

З 11 по 13 серпня 2016 року КУ «Харківський обласний центр молоді» сумісно з ВПО «Динамо» в рамках реалізації заходів за підтримки дитячого та молодіжного руху, було проведено таборування на березі Печенізького водосховища в с. Мартове Печенізького району Харківської області.
Молодь з військово-патріотичного підрозділу «Витязь» мала змогу отримати теоретичні та практичні навички таборування, спортивного орієнтування, прийняти участь у спортивних змаганнях та занять з військової підготовки. Учасники заходу навчились багатьом корисним та цікавим вмінням, отримали важливі знання з надання першої медичної допомоги, правил поводження на воді, роботи з альпіністським спорядженням та багато іншого.
Не менш цікавим було для молоді сумісне приготування польової каші,
командні змагання, творчі вечорниці біля вогнища та заняття з самооборони.
Під час заходу учасники знайшли нових друзів, корисно та змістовно провели власне дозвілля та отримали навички і знання, які вони обов’язково будуть поширювати серед молоді Харківської області.

День сім’ї в міському Управлінні Національної Поліції

30 липня 2016 року  ВПО “Динамо” спільно з військово-патріотичним  підрозділом «Витязь» допомогали в організації та   влаштовували виставку своїх приладів на «День сім’ї» в міському  Управлінні Національної Поліції. Діти залишились задоволені, а  військово-патріотичний підрозділ «Витязь» отримав кілька мішеней для свого штабу.

Відпочинок на березі Азовського моря

З 03 по 13 червня 2016 року найбільш активні учасники військово-патріотичного підрозділу «Витязь», а саме:

  • Комарова Тетяна;
  • Безручко Анастасія;
  • Куриленко Лариса;
  • Потапова Катерина;
  • Попов Анатолій

за підтримки військово-патріотичного об’єднання «Динамо» відпочивали на базі відпочинку «Аркада» на березі Азовського моря.

«Вогневий рубіж» – змагання між групами учнів ліцею

9 червня 2016 року в ДНЗ «Харківський професійний ліцей будівельних технологій» спільно із військовим об’єднанням «Динамо» за підтримки Департаменту освіти міської ради пройшли військово-патріотичні змагання «Вогневий рубіж» між групами учнів ліцею.

На захід були запрошені:

– Подольський Олександр Сергійович – офіцер відділу комплектування Фрунзенського військкомату

– Середа Дмитро Миколайович – заступник начальника районного відділу поліції

–  Сухілін Віктор Володимирович – методист НМЦ ПТО

Особливістю змагань цього разу стало те, що участь в них приймала й команда педагогічного колективу ліцею.

Переможцями військово-патріотичних змагань серед груп учнів ліцею стала група ШМ-12.

Гордо прапор наш майорить.

Знов змагань хвилююча мить.

Кличе в стрій «Вогневий рубіж».

Стань пліч-о-пліч! Вагання облиш!

Смугу перешкод подолай.

Зброю вправно в руках тримай.

Захистиш рідний край,

Бо ти на мужність іспит склав:

«Вогневий рубіж».

                                         (Доля С.Є.)

Війна. Перемога. Пам’ять

10 травня 2016 року в ДНЗ «Харківський професійний ліцей будівельних технологій» відбулась тематична лінійка присвячена Дню пам’яті та примирення і 71-й річниці перемоги над нацизмом. На заході присутні переглянули документальне відео, а також прослухали історичну довідку про трагічні сторінки історії, героїзм та славу нашого народу в Другій Світовій війні.

Воїн-Переможець. Плащ-палатки крила…

У руці стискає міцно автомат.

Україно мила! Де береш ти сили,

Пережити горе непоправних втрат?

                                                  (Доля С.Є.)

День пам’яті та примирення

6 травня 2016 року з нагоди Дня пам’яті та примирення і 71-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій Світовій війні відбулось урочисте покладання квітів до пам’ятника загиблим воїнам під командуванням полковника Танкопія Івана Олексійовича, які проявили героїзм і відвагу при захисті міста від фашистських загарбників. Урочистий захід пройшов на чолі з головою адміністрації Фрунзенського району Харківської міської ради – Топчій Тетяною Василівною за участю учнів та педпрацівників ліцею, а також голови військово-патріотичного об’єднання «Динамо» Завгороднього Віталія.

Схилився воїн над могилой побратимів,

А поряд – жінка у скорботі вічній…

Герої з нами, поки квіти їм нестимуть

І пам’ятатимуть події ті трагічні…

                                                   (Доля С.Є.)

«Вогневий рубіж» – для таких змагань саме час

5 травня 2016 року на базі ДНЗ “Харківський професійний ліцей будівельних технологій” спільно із військово-патріотичним об’єднанням «Динамо» за підтримки Департаменту освіти Харківської міської ради в рамках національно-патріотичного виховання молоді пройшов військово-патріотичний захід «Вогневий рубіж» серед шкіл Індустріального району. У змаганнях приймали участь учні 9-11 класів. На захід були запрошені: Пудінов Володимир Васильович – голова комісії по роботі з молоддю Ради ветеранів Фрунзенського району; Нежурін Микола Дмитрович – член комісії.

Час форми знов відчути

Військової престиж.

Виховують, вчать патріотом бути

Змагання наші «Вогневий рубіж»

                                              (Доля С.Є.)

День цивільного захисту

20 квітня 2016 року в  рамках Дня цивільного захисту в Державному навчальному закладі «Харківський професійний ліцей будівельних технологій» відбулися змагання: «Комбінована естафета  з елементами виконання нормативів з «Основ безпеки життєдіяльності».

Дружно по команді гази

Одягли всі протигази.

Щоб першим бути в естафеті –

У кожного свої секрети.

Полум’ю щоб раду дати,

Вчили нас брандспойт тримати.

Викликали інтерес

Всі поради МНС.

                                        (Доля С.Є.)

«Вогневий рубіж» – це вже більш ніж гра

8 квітня 2016 року на базі ДНЗ “Харківський професійний ліцей будівельних технологій” (бул. Б.Хмельницького, 30) спільно із військово-патріотичною організацією «Динамо» за підтримки Департаменту освіти Харківської міської ради в рамках національно-патріотичного виховання молоді пройшов військово-спортивний захід «Вогневий рубіж» за нормативом ВПО «Динамо». У змаганнях приймали участь учні 9-11 класів шкіл Фрунзенського району. Відеоролик заходу розміщений на сайті ліцею в розділі «Відео та фотоматеріали» або https://youtu.be/gYJMdr3QYjA

«Вогневий рубіж» всіх нас об’єднав –

Для таких змагань саме час.

«Смугу перешкод» швидко подолай.

Зброєй володій! В ціль влучай!

«Вогневий рубіж» – це вже більш ніж гра –

Здатність захистить рідний край.

                                                        (Доля С.Є.)

Військо-патріотичне свято «Вогневий рубіж»

17 червня 2015 року учні ліцею перетворилися на військові підрозділи: форма, відзнаки, командири і девізи. Все свідчило про те, що буде відбуватися щось надзвичайне. У цей день ліцей, спільно із військово-патріотичною організацією «Динамо» та Благодійною організацією «Фонд Добрих Людей», в рамках національно-патріотичного виховання молоді проводив підсумковий захід – військово-патріотичне свято «Вогневий рубіж» за нормативом ВПО”ДИНАМО”.

Змагання проводилися з метою:

  • розвитку та популяризації занять з військово-патріотичної підготовки серед учнівської та студентської молоді Харківської області;
  • визначення та підвищення рівня фізичної та військово-тактичної підготовки учнівської молоді.
  • сприяння розвитку військово-патріотичного руху у навчальних закладах Харківської області;
  • покращення становища військово-патріотичного виховання молоді.

Учням усіх груп було запропоновано 6 рубежів, а саме: силовий, полоса перешкод, теоретично-правовий, санітарно-медичний, вогневий. Хлопці і дівчата стріляли із різних видів зброї, змагалися у влучності, силі, спритності, проявляли командний дух та взаємовиручку. На заході були присутні почесні гості – головний спеціаліст Департаменту науки і освіти Юхтенко А.Д. та методист Науково-методичного центру професійно-технічної освіти Сухілін В.В.

 «Аеропорт» – стрічка про героїв нашого часу

21 травня 2015 року в рамках національно-патріотичного виховання учнів в кінотеатрі «Київ» було проведено перегляд художнього фільму «Аеропорт», що присвячений героїзму бійців, що боронили Донецьке летовище під час АТО на сході України. Більше 40 учнів ліцею та викладачі після перегляду стрічки ще довго обговорювали такі питання як: «Якою ціною можна відстоювати свободу рідної країни?», «Чи є місце подвигу у сучасному житті?», «Кіборги»- хто вони?», «Чи зміг би я стати поруч із «Кіборгами?».

Військово-патріотичне виховання у ліцеї

02 березня з метою військово-патріотичного виховання в рамках співпраці з громадською організацією учні ліцею мали змогу постріляти з макетів АК-74 та АКМ у тирі нашого учбового закладу.