Навчальний семінар за програмою «Ізолювальник з термоізоляції»

Майстер виробничого навчання ДНЗ «Регіональний центр професійної освіти інноваційних технологій будівництва та промисловості» Олег ШТИБ, прийняв участь у триденній навчальній поїздці за програмою «Ізолювальник з термоізоляції», яка була організована Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німетчини (BMZ) за підтримки Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH у рамках проекту «Просування енергоефективності та імплементації Дерективи ЄС про енергоефективність в Україні» і проходила з 03 по 05 червня 2024 року у   Івано-Франківському  професійному будівельному ліцеї.

Конференція розпочалась з вітального слова радника проєкту «Просування енергоефективності та імплементації Директиви ЄС про енергоефективність в Україні» Ігора ЛЕПЬОШКІНА.

Олексій ШАФОРОСТОВ, директор навчально-методичного кабінету професійно-технічної освіти в Івано-Франківській області презентував напрямки системи професійної освіти Прикарпаття сьогодні: виклики та можливості.

Також відвідувачів привітали Ольга ГУЗАР, директорка та Світлана КИСИЛИЦЯ  заступник директора  Івано-Франківського  професійного будівельного ліцею.

Практична складова семінару розпочалась з тренінгу «Комплексний енергетичний аудит будівель» проведений Дмитром ЛІТВІНОВИМ, провідним енергоаудитором енергосервісної компанії «AdamsON».

Майстер-клас з теми «Теплоізоляційні матеріали, які використовуються для утеплення та ізоляції трубопроводів і димоходів» провели керівник компанії «Teplokram»  Олег ЗАДЕР та  головний інженер Роман ВЕНГЕР.

Майстер виробничого навчання Івано-Франківського професійного будівельного ліцею Микола КОСОВИЧ, презентував воркшоп «Монтаж теплоізоляційних матеріалів для трубопроводів».

Орест ПАХОЛЮК, енергоаудитор, експерт з енергоефективності, членкореспондент Академії будівництва України , кандидат технічних наук, доцент кафедри будівництва і цивільної інженерії Луцького НТУ розповів про  утеплення трубопроводів в загальній концепції термомодернізації будівель.

Завершилась навчальна поїздка екскурсіями на підприємства, які співпрацюють із будівельним ліцеєм.

Дякуємо організаторам проекту, фахівцям  компаній та адміністрації освітнього закладу за потужний отриманий досвід.