Відкритий урок з української мови

22.11.2023 у групі 1 курсу Ас – 33 було проведено відкритий урок української мови у присутності заступників директора Кісь С.П. і Сіпневської Г.Г. та методиста Оверчук Р.М.

Викладач Бочко О.В. у цікавій та доступній формі розкрила тему уроку “Порушення лексичної норми, кальки з інших мов, уживання слів у невластивому значенні”.   Урок почався з мотиваційного відеоролика, для активізації уваги було використано елемент нейропсихологічної гімнастики. Протягом уроку здобувачі освіти виконували різноманітні компетентнісні завдання (“Лексичне дослідження”, “Лексичний коректор”) на матеріалі текстів із рекламних оголошень. Для закріплення навчального матеріалу було використано інтерактивну вправу LearningApps. Для перевірки набутих знань учні пройшли онлайн-тестування на платформі “На Урок”. Отримали домашнє завдання пошуково-дослідницького характеру: зробити 5 фото (чи скриншотів) порушень лексичної норми, допущених у рекламі чи оголошеннях або в текстах постів у ТГ-чатах чи інших соцмережах.

Мету уроку – навчитися визначати види лексичних помилок, відрізняти помилкове вживання від правильного; аналізувати лексичні помилки, наводити приклади кальок та українських слів у невластивому їм значенні; розвивати вміння говорити правильно в щоденному житті, прагнути досконало володіти рідною мовою – досягнуто повністю.

Більшість учнів проявили активність та плідно співпрацювали.