До 210 – річчя від дня народження Т.Г.Шевченка “Літературна сага – Жіноча доля у творчості Т.Г.Шевченка”

9 березня особлива дата для українців – День народження Тараса Григоровича Шевченка. Його називають нашим пророком, Великим Кобзарем і українським генієм. Шевченко був відомий і боротьбою за визволення українського народу.

Пройшло 210 років від народження Великого Кобзаря, проте кожне слово, написане поетом, і досі актуальне. Український видатний митець залишив кілька важливих послань, які для українців стали закликом до дії.
Напередодні свята, бібліотека ДНЗ ” РЦПО інноваційних технологій будівництва та промисловості” разом з Молодіжним Хабом Харківської обласної бібліотеки для дітей та юнацтва провели літературну сагу “Жіноча доля” у творчості Т.Шевченка. Метою заходу було дослідити біографію письменника; визначити, які жінки зустрічалися на життєвому шляху поета, як вплинули вони на його світогляд; відтворити цілісний образ Т. Г. Шевченка; проаналізувати твори, присвячені цим жінкам; продемонструвати прекрасний світ інтимної лірики Кобзаря; виховувати любов до рідної мови, поезії.

У ході заходу бібліотекарі згадали маловідомі сторінки життя митця Т. Шевченка. Перед присутніми Шевченко постав як романтична й лірична натура, чуттєва та вразлива, яку не завжди виставляв на показ відомий митець. У рамках заходу здобувачі й здобувачки освіти ознайомилися з галереєю портретів коханих жінок Тараса Шевченка.